Een Travellerspoint blog

Tussenstop in Phnom Penh

semi-overcast 28 °C

Vroeg op om de eerste bus richting hoofdstad te halen.
We rijden mee tot Kampong speu, omdat we gisteren dus lekker lui waren en weg 4 blijkbaar een saai en zwaar traject is. We kunnen vaststellen dat dit inderdaad zo is. er is weinig variatie onderweg en al even weinig bewoning. De weg stijgt en daalt voortdurend.
Goed 11 uur worden de fietsen van de bus gehaald en kunnen we eindelijk nog wat trappen. We kopen gauw nog een tros kleine banaantjes en wat brood bij een heel oud en vriendelijk mevrouwtje. We krijgen een stoeltje aangeboden om wat te kunnen eten.

Deze keer betaalden we de bananen 3000 riel, een vorige keer slechts 1500.
Door het Waterfestival en wat loze geruchten is de toevoer van bananen bijna stilgevallen en de prijs op een week verdubbelt.
Bananen worden hier veel gebruikt om offers te brengen aan de goden en de geruchten hebben de markt blijkbaar wat opgeschrikt.

Het is druk met veel vrachtwagens en overladen camionettes die constant toeteren naar alles wat in hun weg rijdt. Er waait een zeer sterke tegenwind die ons toch een uurtje extra fiets-"genot" verschaft. Verkoelend is het gelukkig wel.
Rond 14 uur en 15 km van ons eindpunt krijgen we een korte maar krachtige stortbui op onze kop. Hals over kop zoeken we een schuilplaats, maar tegen dan zijn we al 2 waterkiekens !!
Tijdens dit laatste stuk moeten we nog een keer of 4 gaan schuilen voor de ene na de andere stortbui. Zo geraken we er niet, zulle ! We planden nog een bezoekje aan het genocide-museum, maar daarvoor zijn we nu te laat, jammer.
We vinden direct plaats in Narin 2, een van de vele guesthouses die Phnom Penh rijk is. Nu nog wat uitrusten, want morgen schrijven we 100 km bij op de teller.

270_P1010347.jpg

P1010332.jpg

van stapelen kennen ze hier wel iets

P1010235.jpg

Mamie lust best wel eens een chicken-burger !

Geplaatst door Brunosan 4:58 Gearchiveerd in Cambodja

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo Bruno en Suzy , we zijn blij dat jullie veilig door Phnom Penh zijn geraakt . Volgens de laatste blog zijn jullie daar nu terug Klopt dit?Gaan jullie van hieruit naar Angkor? Hier vriest het en sneeuwt het ferm! Opwarming v/d aarde? Groetjes Andre & Chris.

door andre stremersch

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint