Een Travellerspoint blog

In 2 dagen naar Pursat

200 km op het zadel

semi-overcast 32 °C

Gisterenmorgen fietsten we de hoofdstad weer uit rond 7 uur lokale tijd. Toen lagen jullie allemaal nog lekker te slapen, daar het hier 6 uur later is dan in Belgie.
Langs weg 5 is het heel wat leuker fietsen dan weg 4, al kregen we gisteren weer af te rekenen met stevige kopwind. Toch ging het wat vlotter, en dat mag ook wel, want we hadden 100 kms voor de boeg.
Kampong Chhang heeft op zich niet veel te bieden, behalve dan het drijvende dorp langs het noordelijke uiteinde. Een mevrouwtje spreekt ons direct aan voor een rondvaart, wat we dan ook doen. Een uur lang varen we langs paalwoningen en drijvende huisjes op de Tonle Sap rivier. Alles is aanwezig in dit op het water drijvende dorp. De winkelboot komt voorbij de deur, de varkens doen zich tegoed aan voorbijdrijvende waterplanten, de kippen zitten op stop net boven de waterlijn . . . Dit is echt een speciale ervaring ! Zo ook het in- en uitstappen op het wiebelende bootje !!
We logeerden in het Sokha guesthouse, in een rustig straatje, en aten een sober maal ergens aan het centrale rond punt. Veel rijst en een magere kippenpoot, het beste wat de stad te bieden heeft.

Vandaag maalden we evenveel kms af om in de namiddag Pursat te bereiken. We zagen weer veel rijstvelden en veel wegstalletjes met o.a. bamboescheuten, stookhoutstapeltjes, verschillende soorten fruit enz. We kochten lekkere watermeloen en papaya.
De temperatuur liep vandaag tot 40 graden op in de zon. We hebben wat afgezweet.
Het Than Sour hotel is een heel goede keuze om hier te overnachten. Een heel grote kamer met bed in fijn houtsnijwerk, ligbad, airco; dit alles voor 13 dollar, prima !
We verkennen het stadje, met leuke markt, en zoeken een goed adresje voor het avondmaal. Lam Siv Eng aan de hoofdweg maakt lekkere Khmer-schotels voor een prikje. We bestellen noedels met rundsvlees, een rijst-groentenschotel en French Fries a la Cambodje. Nog een paar Angkor-biertjes om alles door te spoelen en als toemaatje krijgen we banaantjes van het huis. Meer dan voldaan keren we naar ons hotelletje terug. Het is 20 uur, tijd voor de bedstee.

P1010378.jpg

P1010399.jpg

P1010407.jpg

P1010425.jpg

Geplaatst door Brunosan 18:31 Gearchiveerd in Cambodja

Inhoudsopgave

Reacties

We krijgen er ook al zin in... de tropische temperaturen, al het groen, de rijstvelden, zelfs de mensen... het doet Bob toch allemaal wat aan Suri denken. En zeker nu het hier zo koud is, is het leuk om de warme verhalen van aan de andere kant van de wereld te lezen. Nog veel fietsplezier (en, oh ja, ik denk dat Maria, Richard, N en C ook meelezen) en ook heel veel groetjes van ma en pa!

door Bob en Ilse

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint