Een Travellerspoint blog

Angkor

Tempels, tempels en nog meer tempels

semi-overcast 30 °C

Dinsdag:

We hangen de toerist uit vandaag, al zijn we wel extra vroeg uit de veren. Om 4:40u loopt de wekker af, want we gaan naar de zonsopgang kijken aan de Angkor Wat.
We vinden dat het tijd wordt om eens met een tuk-tuk - hier zegt men moto-remorque - rond te ritsen, zoals bijna iedereen hier.
Dat de zonsopgang populair is merken we snel. Een hele processie van tuk-tuks, taxi's en bussen trekken naar Angkor. Met z'n 1000 staan we naar de horizon te staren om dan op het juiste moment het silhouet van de Angkor Wat te vereeuwigen.
Een uurtje later vinden we onze tuk-tuk-driver terug en gaat het verder naar Banteay Srei, een kleine, maar heel mooie tempel. Nog 10 km verder wandelen we tot een idylisch watervalletje en op de terugweg bezoeken we het kleine landmijn-museum.

Woensdag:

Weer de fiets op voor het kleine circuit. We besoeken Angkor Wat uitgebreid. Dit is het grootste religieuse bouwwerk ter wereld en dat hebben we geweten. Meer dan 3 uur dolen we rond in dit immense bouwwerk en het verveelt ons geen seconde.
Daarna bezoeken we nog de Bayon met z'n 200 reuzengezichten en de Ta Prohm, waar de film "Tomb Raider" grotendeels is opgenomen.
We ronden de dag af met een 2de bezoekje aan "The Red Piano", een zeer leuke resto-pub met een Belgische chef-kok.

P1010927.jpg

idyllisch watervalletje

P1010985.jpg

1 van de Koninklijke baden van Angkor Wat

270_P1010982.jpg

Deze Apsara-danseressen hun borstjes zijn blijkbaar populair !!

P1020066.jpg

Tuk-tuks, het meest gebruikte vervoersmiddel naar Angkor

Geplaatst door Brunosan 21:08 Gearchiveerd in Cambodja

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint