Een Travellerspoint blog

Het einde is nabij. Jammer !

sunny 30 °C

Donderdag:

Na enkele fijne dagen ronddolen door het prachtige Angkor zit onze reis er zo goed als op.
Deze ochtend slenteren we wat rond op de overdekte markt en kopen een paar soeveniertjes. We gaan ook op zoek naar verpakkingsmateriaal voor de fietsen, want daar wordt niet voor gezorgd. Dit is geen simpele opdracht want alles wordt hier direct meegenomen door de armere bevolking, die voor hun verzamelwoede met "peanuts" worden vergoed. We hebben tijdens onze reis dikwijls mensen gezien met zakken vol plastiek flesjes, blikjes, papier enz . . .
Ondertussen zijn we verhuisd naar ons laatste hotel, Casa Angkor, dat door Vlieg en Fiets voor ons reeds geboekt was. Het is een mooi hotel met zwembad, maar minder charmant en gemoedelijk dan het Babel guesthouse. Het is hier ook drukker, dichter in het centrum van het stadje.
Deze avond eten we in de Temple Club, waar iedere avond ook een showtje wordt opgevoerd, o.a. met traditionele Khmer-dans en Apsara danseressen. Deze oude dansvormen waren bijna volledig verloren gegaan tijdens het bewind van de Rode Khmer, die bijna iedereen met culturele kennis ombrachten, maar met nog enkele overblijvenden en grondige studies van de reliefs in de tempels worden deze dansen nu weer aangeleerd.

Vrijdag:

Het personeel helpt ons nog wat zoeken naar verpakkingsmateriaal en de rest van de dag hebben we vrijaf. In de namiddag pakken we de fietsen in en koelen een beetje af in het zwembad.
Deze avond sluiten we feestelijk af in de Red Piano met een goed flesje wijn.

Goodbye Cambodia

P1020140.jpg

avondmarkt

90_P1020132.jpg

Apsara danseres

Geplaatst door Brunosan 12:12 Gearchiveerd in Cambodja

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint