Een Travellerspoint blog

2 fietsdagen verder

en nog steeds levend !

sunny 33 °C

Wij waren nog in Phnom Penh toen de tragische gebeurtenis plaatsvond. Er brak paniek uit op een hangbrug, die door het overwicht van de massa begon te schommelen tijdens de laatste dag van de jaarlijkse Waterfeesten. Er zijn vandaag reeds 456 doden geteld.
Zelf zaten we onder avond ook eventjes bijna vast tussen het volk dat massaal richting rivier trok. Best grellig.

Dinsdag vertrokken we dan richting Takeo, een kleine 80 km. Dat ging vlotjes, maar we hebben wel moeten schuilen voor een regenbui, wat toch voor wat afkoeling zorgde, want het zonnetje is pittig.
Het contact met de locale bevolking blijft beperkt tot wat gebarentaal, duizenden "Hello's" van de kinderen en af en toe blikken van ongeloof over die blanken met hun beladen fiets.
In Takeo vonden we snel een onderkomen. Een goede start.

Woensdag rommelt het wat in het sterke geslacht zijn buik. De toerista heeft toegeslagen !!
Regelmatig een duik in het struikgewas is het - onaangename - gevolg. Dit is niet echt genieten en even ziet het er niet erg rooskleurig uit. In de namiddag keert het tij, na de nodige pilletjes, een beetje.
Dit is wel een heel mooie tocht met uitzicht op de groene rijstvelden en heuvels in de verte.
Honger en dorst hoeven we niet te lijden, want overal komen we langs de weg stalletjes tegen met fruit en "Frans" brood. Water kost hier zowat niets, 10 cent voor een half-liter flesje.

We zijn nu in Kampot en nemen een dagje rust om het buikje te laten bekomen.

De voet: 't gaat in stijgende lijn

De poesjes blijven verwennen, hoor !! (mamie)
Knuffels en zoentjes voor Lisa'tje en de groeiende tandjes

Geplaatst door Brunosan 1:45 Gearchiveerd in Cambodja

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo,
Sofie heeft jullie blog eens doorgegeven, het ziet er ginder super uit. Niet al teveel problemen met de enkel lees ik en die darmen,ja, da kan gebeuren ginder hé, ik spreek van ondervinding!!! Azie is mooi hé, ik hoop ooit ook eens tot in Cambodia te geraken maar ik kan het mij levendig voorstellen. Die eerste indrukken die je opdoet in die steden en die dorpen da's niet te beschrijven vond ik! Geniet ginder nog maar goe van de warme temperatuur en de mooie landschappen want wij zitten hier met vriestemperaturen! Da's wel wa minder zenne. Ik kom nog wel eens kijken hier zo blijf ik ook wa op de hoogte! Nog veel groetjes Ilse

door ilse

Hier is het regen, hagel, sneeuw, koud ...
Het is daar dus vééééél beter. Geniet ervan.

De poesjes zullen dus vooral van een warme zetel genieten daar het geen weer is om en hond door te jagen, laat staan een kat.

Ai die buik. Gelukkig snel gedaan. Toch een voordeel dat je struikgewas hebt, niet?

Ik vind het leuk jullie te kunnen volgen en af en toe te kunnen reageren. Tof idee.

Tot een volgende keer! Nog veel fietspret.

Monique

door monique van haver

Blij dat alles goed gaat, met uitzonderdering van de buikklachten dan.
Na de berichten in de media, over de gebeurtenissen die laatste avond van de waterfeesten, hadden we ons toch wel zorgen gemaakt.
Veel plezier op jullie rustdag in Kampot.

door Geert & Cathy

hoi we volgen je voortdurend fernanda dacht al dat je bijna dood was met die rivierfeesten daar er geen nieuws kwam ja brunoooooke fernanda vraagd zich af waarom je niet genoeg wc papier hebt meegenomen of toch ???
vooral veel groetjes aan jou en suzie en dat jij haar voet goed verzorgd
nog een mooie reis en tot later

door fernanda en andre

Hey,ik moest onmiddellijk aan jullie denken toen ik het nieuws vernam van het drama tijdens de waterfeest. Gelukkig gaat alles goed met jullie! Het is wel fijn om jullie zo te kunnen volgen, ik vond Azie ook super, de herinneringen komen terug naar boven (de reiskriebels beginnnen hier dan ook weer...)
Geniet nog van het zonnetje en alles wat jullie pad kruist!

Groetjes!
Marijke

PS: Hou die buik en voet nog wat in eer hé

door marijke

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint